sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Eri kelpo meiramipasta

Ah! Elämä on hetken ihan kuin unelmaa, kun ruoka-ajan lähestyessä voi vain reteästi luoda silmäyksen vehreänä kasvavaan parvekepuutarhaan ja antaa inspiraation viedä.

Siellä nimittäin kasvaa - tai vähintään viheriöi - (vielä) ainakin basilika, persilja, minttu, rosmariini ja meirami. Ja kesäkurpitsakin kukkii pienin kukkasin. Eikä pinaatinalkukaan ole täysin lehdetön.

Oh la laa!

Kun en ole kastelukannuineni päässyt vielä rakastamaan kasveja kuoliaaksi, löytyi parvekkeelta tänään ainekset myös seuraavanlaiseen todelliseen "köyhän keittiön" pastaan, joka upposi nälkäiseen suuhun yhtä nopeasti kuin valmistuikin.

Ja miten kivaa olikaan viimein antaa tarkoitus meiramille, joka on aina ollut maustekaappini seinäruusu ja sellainen orpo piruparka, joka ei ole koskaan oikein herättänyt ruokahalua. Siitäkin huolimatta, että se on ollut hurmaamassa moninaisissa talteen poimimissani italialaisresepteissä. Eikä lainkaan syyttä, kuten sain ilokseni huomata!


Meiramipasta - Pasta alla Maggiorana (2 hengelle)

1 kunnon kourallinen tuoretta meiramia (toimii myös kuivatetulla meiramilla, jota riittää 1rkl)
n. 100g Parmesanraastetta
karkearakeista merisuolaa
oliiviöljyä (tai voita)
(mustapippuria)

200g mieluiten pitkää pastaa (esim. tagliatellejä, linguineja tai spaghettia)
kourallinen karkeaa suolaa pastan keitinveteen


1. Laita pastavesi kiehumaan isoon kattilaan. Kun vesi kiehuu, lisää suola ja pasta. Keitä pastaa pakettiin merkitty aika (tai jos käyttämässäsi pastassa taas on merkitty liukuva keittoaika esim. 10-12 min., aloita tunnustelemaan pastan kypsyyttä maistelemalla kun aikaa on kulunut 9 min.) ja kaada kypsä pasta siivilän kautta paistinpannulle.

2. Sillä aikaa kun pastavesi on lämpeämässä, laita paistinpannulle kunnon loraus oliiviöljyä (tai ruokalusikallinen voita). Lisää joukkoon meiraminlehdet, isommat lehdet voit repiä hieman pienemmiksi. Mausta hyppysellisellä karkearakeista merisuolaa (suola kannattaa ensin rikkoa kuitenkin pikkaisen pienirakaeisemmaksi vaikkapa juomalasin avulla) ja anna poreilla hiljalleen pastan kypsyessä.

3. Heti kun pasta on kypsää, siivilöi se ja lisää pannulle öljyseokseen. Nosta levyn lämpöä niin, että öljy alkaa hieman tiristä ja raasta pastan joukkoon Parmesan -juustoa. Sekoita kastike pastan joukkoon kauttaaltaan.

4. Laita pasta-annokset lautaselle ja raasta päälle vielä muutama raapaisu juustoa sekä halutessasi hieman mustapippuriakin.

Mitä mainiointa ruokahalua!


4 kommenttia:

  1. KISS! "Keep it simple and stupid" vai oliko se sittenkin "keep it simple and smart"! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hi hii! No tässä tapauksessa kyseessä olisi varmaan tietysti smart ..vaikka tuo stupidkin on aika mukavan symppis ja rento määre!

      Poista
  2. Näyttää ja kuulostaa todella hyvältä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin ihan yllätyin miten namia meirami on (ainakin noin tuoreena), siinä olis ihan aineksia jopa uudeksi suosikiksi! Nappaa siis ihmeessä maistiainen mukaasi jos siellä toreilla osuu meiramikimppu kohdalle!

      Poista